Częstochowa - Wrocław

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • greg.ko
    Drive
    • 2014
    • 59

Częstochowa - Wrocław

Super, to już mnie rafiki nie będzie prześladował :P
  • rafiki
    RS
    • 2012
    • 15975
    • Superb III (3V3)

Częstochowa - Wrocław

Czasu co prawda jeszcze sporo, ale im więcej czasu tym więcej opinii można poznać. 5 czerwca wybieram się na koncert Linkin Park do Wrocławia i szczerze mówiąc nie bardzo wiem jaka trasa będzie najlepsza. Google jako najszybszą wskazuje z Częstochowy na Wieluń, dalej na Oleśnicę i do Wrocławia, jako najkrótszą Częstochowa-Kępno-Oleśnica-Wrocław, a jako pośrednią na Opole i A4 do Wrocławia. Jaki jest koszt takiego przejazdu A4? Jest sens w ogóle kierować się na autostradę? Planowany wyjazd po południu pewnie gdzieś koło 14-15. Która z tras proponowanych przez google będzie wg Was najlepsza? A może możecie zaproponować jeszcze jakąś inną? A może lepiej będzie zdać się na łaskę i niełaskę (choć to pewnie bardziej) PKP? Choć jak patrzę na rozkład pociągów to ogarnia mnie przerażenie - minimum 2 przesiadki i czas podróży minimum 6 godzin :shock:
    رافال
    Spoty
    Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• maksiu
      RS
      • 2011
      • 11466

rafiki, droga S8 od Walichnów (nad Wieluniem) od Wrocławia jest bezpłatna i można zapier.....lać :P realnie 2 godzinki 30 min.
      Kwestia w którą część Wrocka chcesz się dostać czy opłaca się jechać S8 czy może jednak A4

[ Dodano: Nie 20 Kwi, 14 22:15 ]
      Zamieszczone przez rafiki
      Częstochowa-Kępno-Oleśnica-Wrocław
      stara trasa na Wrocław dla emerytów kiedyś było tam w ciul radarów na kurzej stopce (maszty) z czego większość była aktywna do tego od wielunia do Kępna wiocha za wiochą i teren zabudowany

[ Dodano: Nie 20 Kwi, 14 22:18 ]
      Google jako najszybszą wskazuje z Częstochowy na Wieluń, dalej na Oleśnicę i do Wrocławia
      Potwierdzam to może być fajna i szybka trasa. Za Wieluniem kilkanaście kilometrów wskakujesz na S8 i but w podłogę - masz po dwa pasy w każdym kierunku oddzielone pasem zieleni)
      Uważaj na Sygic (mapa na Androida) ona ma dopiero od Sycowa wyrysowaną trasę S8 i jeszcze nie nanieśli sporego kawałka od Walichnów tak więc według mapy możesz po polach zasuwać :P
      Paweł

Komentarz

• rafiki
        RS
        • 2012
        • 15975
        • Superb III (3V3)

maksiu, na Stadion Miejski przy Alei Śląskiej (zachodnia część miasta) a jeśli chodzi o navi to mam AM
        رافال
        Spoty

Komentarz

• r2r
          RS
          • 2008
          • 4720
          • BSE 1.6 MPI 102 KM

rafiki, obie drogi wyglądają tak naprawdę podobnie.

Do Wielunia ciśniesz w takich klimatach, jak do Krzepic ( :wink: ) i raczej nie ma większych przygód, droga szeroka i dosyć szybka, a w Sokolnikach wskakujesz na darmową (póki co) S8 i możesz przedmuchać turbiaka. Wracałem tą drogą w odwrotną stronę z Wrocka po ostatnim Sylwestrze. Jest spoko :kciukgora

Do Opola jest podobnie, tylko tamtędy często-gęsto ciśnie duży tabor - jak nie lory, to MANy i DAFy z naczepami. Jak napatoczysz się za takiego, to z manewrem wyprzedzania bywa różnie, bo ciężko się wstrzelić. Z naprzeciwka też jest dosyć tłoczno. Przed Opolem wskakujesz na obwodnicę i wyskakujesz na bramkach, a dalej znowu robota dla turbiaka :wink: Kawałek za głównym zjazdem na Wrocław (przy halach i marketach) zjeżdżasz w prawo na obwodnicę Wrocka (oznaczoną AOW-A8-E67) i dojeżdżasz prawie pod sam stadion.

Kwestia Twojego wyboru, to czy płacić za bramki - reszta jest z grubsza jednakowa na obu trasach, poza lekko zwiększonym ruchem na Opole, ale jak chcesz to możesz uderzyć od siebie na Wręczycę i jechać przez Olesno - choć droga nie jest już tak szeroka, jak ta na Krzepice.
          Sumując: I tu, i tu do połowy masz lekkie męki, a potem kawałek zachodu niemal jak na bahn'ie :lol:

Na marginesie: Masz numerowany bilet na konkretne miejsce, czy "kto pierwszy, ten lepszy" :?: Jak numerowany to ganz-egal o której wyjedziesz - byle zdążyć, ale jak masz okazję wcześniej wyjechać żeby wtrynić się na szybko pod scenę - uczyń to :!: Choć Linkin Park, to nie moja bajka, to bardzo lubię muzykę i czasem jeżdżę na różne koncerty. Na takim większym stadionowym, byłem w 2008 roku w Chorzowie. Wyjechałem wcześniej, zajechałem luźno pod sam stadion, jeszcze przed największym naporem przybyłych słuchaczy, wkręciłem się w krótką kolejkę, stałem godzinę, ale po otwarciu bram, wraz z grupką "die-hard-fanów-zespołu" byłem jednym z pierwszych na stadionie pod samą sceną. Głos i wizja, jak na tacy. Wspaniałe przeżycie. Zawsze wracałem myślami do tego, że mogłem przyjechać na godzinę przed i utknąć gdzieś w gąszczu ludzi na środku korony za jakimiś cieciami, co przez cały koncert skaczą, zasłaniają i robią wszystko, żeby Twoje wspomnienia z koncertu były bardziej niż przeciętne - to by było naprawdę słabe. Dałeś pewnie za bilet jakąś nie małą gotówkę, więc jeśli możesz to zafunduj sobie jak najlepsze wrażenia słuchowo-wizualne i jedź wcześniej. Taki koncert będziesz wspomniał, jak 5-latek, pierwszy zestaw Lego :szeroki_usmiech
          Życze Ci ekstra zabawy, prostej drogi i niezapomnianych wrażeń

PS: Pociągi wyrzućmy wogóle z tej bajki :diabelski_usmiech
          Artur

Komentarz

• rafiki
            RS
            • 2012
            • 15975
            • Superb III (3V3)

r2r, na OWF2012 byłem w pierwszym rzędzie pod sceną kiedy grał Linkin Park, więc teraz musowo bilet Golden Circle Early Entrance pod samą sceną :diabelski_usmiech
            Zamieszczone przez r2r
            Pociągi wyrzućmy wogóle z tej bajki :diabelski_usmiech
            Rozważałem taką opcję, ale potem sprawdziłem rozkład :lol: W sumie to skłaniałem się do opcji z A4, ale biorąc pod uwagę to co napisałeś (tranzyt) to chyba jednak pojadę S8 choćby dla zaoszczędzenia tych kilku złociszy
            رافال
            Spoty

Komentarz

• r2r
              RS
              • 2008
              • 4720
              • BSE 1.6 MPI 102 KM

więc teraz musowo bilet Golden Circle Early Entrance pod samą sceną :diabelski_usmiech
              ...i to rozumiem. Na kozacko 8)
              Artur

Komentarz

• Prezes52
                RS
                • 2012
                • 6427
                • Octavia II (1Z3)
                • BSE 1.6 MPI 102 KM

rafiki, przejazd A4 z Gliwic do Wrocka to jedynie 16.20 zł tanio jak barszcz porównując Katowice-Kraków 18 zł a dystans prawie 3 razy krótszy

Mariusz
                Spoty Tarnowskie

Mam do sprzedania wyłącznik zespolony Octavia II po lifcie 5KO 953 507AS osłone poduszki kierownicy i tunel środkowy

Komentarz

• rafiki
                  RS
                  • 2012
                  • 15975
                  • Superb III (3V3)

Prezes52, popraw mnie jeśli się mylę ale od Gliwic na zachód to jest autostrada państwowa, tak? Ich obowiązują jakieś normy, limity czy zwał jak zwał, a Stalexport to prywaciarz więc ... :diabelski_usmiech
                  I jeszcze jedno pytanie. Orientuje się ktoś jak z kwestią zaparkowania przy stadionie?
                  رافال
                  Spoty

Komentarz

• Prezes52
                    RS
                    • 2012
                    • 6427
                    • Octavia II (1Z3)
                    • BSE 1.6 MPI 102 KM

rafiki, przy stadionie jest spory parking

Mariusz
                    Spoty Tarnowskie

Mam do sprzedania wyłącznik zespolony Octavia II po lifcie 5KO 953 507AS osłone poduszki kierownicy i tunel środkowy

Komentarz

• rafiki
                      RS
                      • 2012
                      • 15975
                      • Superb III (3V3)

Prezes52, za free czy chodzą przemili panowie z mini kasami fiskalnymi?
                      رافال
                      Spoty

Komentarz

• Prezes52
                        RS
                        • 2012
                        • 6427
                        • Octavia II (1Z3)
                        • BSE 1.6 MPI 102 KM

rafiki, watpie by było za darmo choć jak masz bilet a koncert może być za free

Mariusz
                        Spoty Tarnowskie

Komentarz

• greg19
                          Classic
                          • 2013
                          • 1

Po pierwsze witam.
                          Po drugie parking nigdy nie jest bezpłatny podczas imprez.
                          Ja proponuje trochę wcześniej przyjechać do Wrocławia zwiedzić i dojechać komunikacja Miejska. Tramwaj 31 |STADION WROCŁAW (Królewiecka)| bilet będzie na 99 % bezpłatny.

Pozdrawiam.

Komentarz

• rafiki
                            RS
                            • 2012
                            • 15975
                            • Superb III (3V3)

greg19, zwiedzanie mnie nie interesuje w regulaminie parkingu stadionu czytamy w §3 pkt 4
                            Parking jest płatny zgodnie ze zryczałtowaną stawką 20 PLN brutto, z zastrzeżeniem, że w wyznaczonych przez Zarządcę strefach Parkingu, osoby posiadające nadany przez Zarządcę specjalny status uwidoczniony na Karcie Wjazdu, mogą korzystać z miejsc postojowych bez dodatkowych opłat.
                            W §4 pkt 1 jest napisane
                            Poprzez wjazd na teren Parkingu dochodzi do zawarcia z Właścicielem Stadionu umowy na korzystanie z miejsca postojowego, przy czym w odniesieniu do osób, których wjazd na teren Parkingu jest odpłatny nawiązuje się umowa najmu na warunkach przewidzianych Regulaminem
                            I teoretycznie wszystko jest jasne, czyli płacę 20 zł i wjeżdżam, ale §5 pkt 1 mówi, że
                            Wjazd na Parking dopuszczalny jest wyłącznie na podstawie Karty Wjazdu, którą kierujący pojazdem zobowiązany jest okazać obsłudze Parkingu podczas wjazdu na Parking.
                            W definicjach jest napisane
                            „Karta Wjazdu” – wydany przez Zarządcę dokument lub znak legitymacyjny uprawniający do wjazdu i korzystania z Parkingu na warunkach określonych w niniejszym Regulaminie, Karta Wjazdu stanowi także dowód zawarcia pomiędzy Zarządcą, a kierowcą pojazdu wjeżdżającego na Parking (korzystającym z Parkingu) umowy najmu miejsca postojowego
                            Ktoś to rozumie? Bo nigdzie nie jest napisane wprost, że tę kartę dostanę jak zapłacę te 20 zł i w sumie nie wiem czy będę mógł wjechać na parking czy nie...
                            رافال
                            Spoty

Komentarz

• Prezes52
                              RS
                              • 2012
                              • 6427
                              • Octavia II (1Z3)
                              • BSE 1.6 MPI 102 KM

rafiki, rozważ jeszcze pozostawienie auta na Bielanach masz tam duże centrum Handlowe i poszukaj połączenia autobusem pod stadion

Mariusz
                              Spoty Tarnowskie

Komentarz

Pracuję...